FORUM PENGGUNA PPIM 2015

Wednesday, June 25, 2014

KES REMAJA OKU: GAJI BERSIH PUAN LOLA RM1549.38... KESEMPITAN HIDUP APA YANG DIMAKSUDKAN?

Majikan kepada Lola, 40, ibu remaja orang kelainan upaya (OKU) Muhammad Firdaus Dullah, 15, mendakwa wanita terbabit tidak pernah menceritakan kesempitan hidupnya kepada majikan yang mempunyai pelbagai saluran untuk membantu.

Pengurus Kanan Modal Insan Brahim’s Airline Catering (BAC) Ahmad Reza Kamaruddin berkata, Lola yang bertugas sebagai pekerja penyajian di syarikat itu sejak 10 tahun lalu terlalu berahsia dan hanya melakukan tugas tanpa membabitkan hal-hal peribadi di tempat kerja.

“Kami terkejut apabila membaca kisah anaknya itu tersiar kerana dia tidak pernah berkongsi masalahnya itu dengan pihak syarikat ataupun Kesatuan Pekerja-pekerja BAC yang amat mementingkan kebajikan pekerja dan ahlinya.

“Kami faham dengan pendapatan kasar RM2,327.81 sebulan atau bersih RM1,549.38 dan, ia mungkin tidak cukup untuk menyara dua anaknya tetapi syarikat juga menyediakan banyak ruang untuk membantu termasuk membuat pinjaman peribadi,” katanya ketika dihubungi Harian Metro di sini, hari ini.

Muhammad Firdaus ditemui dalam keadaan menyayat hati terkurung dalam rumah di Flat Semarak, Taman Semarak Nilai, dekat sini, Sabtu lalu.

Keadaan Muhammad Firdaus yang kini dirawat di Hospital Tuanku Jaafar Seremban dilaporkan stabil dan semakin pulih.

1 comment:

Anonymous said...

Hello! Thiis is kind oof off tpic butt I need some guidance from an established
blog. Is it very diffcult to set up your owwn blog?
I'm not very techncal but I can figure things out pretty quick.
I'm thinking about creating my own but I'm not sure whrre to begin. Do you have any points orr suggestions?
Cheers

Feel free to visit my web blog - Zombie age 2 coin hack

MY SLIDESHARE UPLOAD

Blog Archive