Thursday, January 30, 2014

KANTOI!! PAGE FB PPUM ONLINE @ibdil DIDELETE LEPAS KANTOI BELI 46,435 LIKES!! @Khairykj

Page Facebook PPUM Online berjaya mencapai 46,435 Likes dalam masa 3 hari!! Wah, hebat betul penangan Biro Media Baru yang dipengerusikan oleh Sdr Ibdillah Ishak kerana berjaya merealisasikan perkara yang mustahil ini!! Kalau ya pun, janganlah beli LIKE!! Ini page rasmi, bukan page personal...


HAHAHA!! Kalau terdesak nak beli likes sekalipun, biarlah logik sikit.. Takkan 3 hari dah boleh capai 45,000 Likes? Adoi!! Malu la dengan cybertroopers pembangkang...

Oleh itu, saya juga berasa tertarik untuk klik LIKE pada page tersebut dan didapati bahawa:


IANYA HILANG DARI CARIAN??? TAKKAN DAH DELETE?? HAHA!!

Sebelum ini, ada bloggers yang telah dedahkan kebodohan mereka ini, baca dibawah:

Aku sebenarnya tak tahu siapa yang operate page ni tapi kalau ikut media mungkin +Ibdilillah Ishak si Presiden Biro Media Baru PPUM kot.

Menarik tapi aku pelik dan teruja bagaimana kehebatan +Ibdilillah Ishak begitu teserlah dengan berjaya mendapat jumlah like sebanyak 46,435 itu tak sampai sebulan..(sebenarnya 3 hari) tapi takpe kita bersangka baik kita bagi la sebulan.. Lihat gambar di bawah..


Tapi ada yang lagi menarik daripada itu.. Setelah beberapa bulan berlalu akhirnya Presiden Biro Media Baru PPUM telah berjaya membina Website mereka sendiri dan ini adalah satu pencapaian yang amat-amat boleh dibanggakan oleh YB Khairy KJ selaku Ketua Pemuda UMNO Malaysia merangkap Menteri Belia dan Sukan Malaysia.

Lihat gambar di atas dan anda akan tahu bagaimana untuk pergi ke website tersebut. Klik saja pada link itu dan anda akan dibawa terus ke website Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia seperti gambar di bawah..
Yaaaa.. itu dia website PPUM Online!! hebat semuanya hitam dan ada tulisan kecik Coming soon. Thank you.
Mungkin diorang belum cukup duit nak buat... yang page tu mungkin diorang beli like pakai duit sukarelawan "tong-tong" hahahaa..
Aku sampai hari ini menanti tingkah-laku, perbuatan, tindakan +Ibdilillah Ishak mengotakan janjinya entang penjimatan Maha Hebat dalam PPUM.
YB Khairy KH kalau nak nampak bodoh sangat teruskanlah "TERNAK" budak +Ibdilillah Ishak tu..
**Lupa nak cakap plak... 46,435 Likers takan posting korang ada 2-3 like je? takde share ke grafik hebat korang tu?.. atau mexican, indian, african, american, filipino tak faham apa korang tulis?...

Wednesday, January 29, 2014

TUN DAIM BIAYAI BLOGGERS UNTUK 'Rebel Againts PM' @NajibRazak?

THE PUPPET SHOW BEGIN?
Pengarah bagi filem yang menjadi lakonan beberapa orang penulis laman blog terkemuka rupanya adalah orang yang berpengaruh juga dan berstatus jutawan.

Seperti gambar diatas, saya pasti ramai yang mengenali mereka dan ianya diarahkan oleh Tun Daim dalam usaha untuk menjatuhkan pemerintahan Najib Razak.

Seperti yang pernah dikatakan oleh Profesor James Chin bahawa ada 'PAYMASTER' yang membiayai penulis penulis blog ini nampak gayanya adalah benar.

Tapi walaupun begitu, penulis laman blog berbahasa inggeris Datuk Rockybru pula ada pendekatan yang berbeza dengan mengatakan bahawa tidak ada lagi calon yang sesuai untuk menggantikan Najib Razak didalam penulisan beliau.

  • Kenapa Tun Daim yang dulunya merupakan penyokong tegar UMNO dan pernah menjawat jawatan Menteri dalam kerajaan hari ini sanggup untuk mengepalai tentera maya yang mahu menjatuhkan Najib?
Saya masih ingat lagi, kalau dulu andaian Tun Daim dalam keputusan pilihanraya boleh digunapakai hampir 90% namun dalam pilihanraya umum lepas, ianya meleset jauh dimana kalau tidak silap, Tun Daim ada mengatakan bahawa Selangor akan jatuh semula ke tangan Barisan Nasional namun ternyata ianya tidak benar sama sekali.

Semua orang tahu betapa akrabnya Tun Daim dengan Tun Mahathir malah Tun Mahathir pernah meletakkan Tun Daim sebagai Menteri Kewangan satu masa dulu ekoran kepakaran beliau dalam bidang ekonomi.

Tapi kini nampaknya Tun Daim sengaja menggunapakai kelebihan tersebut untuk memperlihatkan bahawa permainan untuk menjatuhkan Najib ini didalangi oleh Tun Mahathir sedangkan, Menteri Besar Kedah yang merupakan anak kepada Tun Mahathir sendiri mengatakan bahawa beliau menyokong kepimpinan Perdana Menteri.

Ini sebenarnya mesej jelas yang diberikan oleh Mukhriz yang mungkin tidak mahu terlibat sama dengan konspirasi untuk menjatuhkan Najib Razak ini.
Berbeza dengan zaman mantan Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi, Datuk Seri Najib Razak masih mahu mendengar nasihat serta pendapat yang diberikan oleh Tun Mahathir sedangkan di zaman Pak Lah dulu ianya tidak berlaku.

Tun Daim sendiri perlu melihat bagaimana kepimpinan yang dibawa oleh Najib pada kali ini dan ada beberapa perkara yang Sangkalala rasa tidak tepat tentang Najib yang dikeluarkan oleh blogger blogger upahan Tun Daim seperti Kadir Jasin dan APANAMA.

Sudah sudahlah Tun, tak payahlah beriya iya mencatur kepimpinan, kalau dah semua nampak salah, baik Tun Daim bertanding sebagai peresiden dan itu rasanya lebuh baik daripada menghabiskan duit (walaupun takkan habis) kepada blogger blogger pak turut ni.

Macam kata rakan saya,  baik Tun Daim bela blogger Kedah untuk memastikan Kedah kekal milik Barisan Nasional daripada membayar blogger blogger yang diupah oleh beliau untuk memburukkan Najib.

Source: BLOG SANGKAKALA














Tuesday, January 28, 2014

#PRKKajang: TERKINI! @YuktesVijay BAKAL LAWAN @anwaribrahim!!

Tidak sampai setengah jam selepas Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengesahkan untuk bertanding di kerusi N25 Pilihan raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri Kajang,, Pengasas Take The Lead, Yuktes Vijay mengumumkan hasrat untuk mencabar beliau.

Anak muda berusia 25 tahun itu tidak gentar untuk bertanding dengan calon yang lebih berpengalaman dan berpengaruh itu. Ini kerana apa yang penting bagi Yuktes adalah memberi keadilan kepada rakyat.

"Apa yang berlaku sekarang adalah perebutan kuasa dalam parti yang menggunakan duit rakyat.

"Pilihan raya kecil ini menggunakan duit rakyat, duit saya! Ini tidak masuk akal, saya mahu gunakan duit tersebut dikembalikan kepada rakyat," katanya kepada MalaysiaGazette di sini hari ini.

Jelas Yuktes, beliau yakin akan kalah malah mungkin hilang wang pertaruhan semasa PRK tersebut namun apa yang penting adalah mencabar Anwar yang juga pernah menjadi bossnya dahulu.

"Jika saya kalah pun tidak mengapa, itu memang sudah dijangka tetapi jika Anwar menang tetapi majoritinya menyusut walaupun hanya dengan satu undi, itu adalah sesuatu yang paling memalukan beliau," katanya lagi.

Bersandarkan manifesto yang ringkas iaitu 'Wakil rakyat yang telah dipilih perlu menunaikan manifesto Pilihan raya Umum (PRU) ke-12 dan ke-13', Yuktes akan mula berkempen dengan pergi ke kawasan-kawasan bermasalah di DUN Kajang.

Katanya, pelbagai janji yang telah ditabur semasa PRU-PRU yang lepas namum Kajang masih dibelenggu oleh pelbagai masalah antaranya jalanraya berlubang serta tiada pembelaan terhadap pemilik-pemilik gerai makanan yang telah dirobohkan oleh Majlis Perbandaran Kajang.

DUN Kajang sebelum ini diwakili oleh Lee Chin Cheh yang memperolehi 19,571 undi dengan majoriti 6,824 dalam pertandingan enam penjuru. - Malaysiagazette
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, January 27, 2014

#PRKKajang: KENAPA NAK @anwaribrahim GANTI @khalidibrahim? INI KENYATAANNYA!! (RASMI)

Kenyataan Media berkaitan Pilihanraya Kecil Kajang oleh Ketua Angkatan Muda Keadilan Malaysia (AMK):

"AMK Hanya Setuju Anwar Ibrahim Menjadi Calon

Angkatan Muda Keadilan menghormati keputusan dan tindakan Bendahari AMK Malaysia, Lee Chin Cheh meletakkan jawatan sebagai Ahli Dewan Undangan Negeri Selangor bagi kawasan Kajang. Tentunya tindakan ini di ambil setelah mengambil kira beberapa pertimbangan khusus yang membabitkan kepentingan negeri dan rakyat seterusnya mengatasi sebarang pertimbangan peribadi.

Ini membuka ruang untuk Parti Keadilan Rakyat dan Pakatan Rakyat menawarkan pemimpin yang lebih berkaliber dan berpengalaman untuk memimpin Negeri Selangor sebagai Menteri Besar.

Berdasarkan pengalaman dan kewibawaan beliau memimpin negara, AMK percaya YB Dato' Seri Anwar Ibrahim adalah calon terbaik untuk bertanding kerusi Dewan Undangan Negeri Selangor dan seterusnya diangkat sebagai Menteri Besar. AMK percaya dengan kepimpinan beliau akan dapat menggerakkan dengan lebih pantas agenda reformasi di Selangor dan menterjemahkan konsensus nasional.

Oleh yang demikian AMK mengambil pendirian hanya Dato' Seri Anwar Ibrahim sesuai menjadi calon mewakili Pakatan Rakyat dalam Pilihanraya Kecil DUN Kajang.

Jentera pilihanraya AMK akan digerakkan untuk bersama-sama jentera Pakatan Rakyat bagi memastikan keputusan terbaik dalam pilihanraya kecil ini."

Shamsul Iskandar Mohd Akin
Ketua Angkatan Muda Keadilan Malaysia Ahli Parlimen Malaysia

P/S: Kenapa perlu Anwar juga? Kenapa? Kenapa Khalid tiba-tiba mahu turun? Pelik.....
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

#PRKKajang: ADUN KAJANG LETAK JAWATAN SEBAB BENCI @KhalidIbrahim?

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kajang, Lee Chin Cheh dari Parti Keadilan Rakyat ( PKR) telah meletak jawatan berkuatkuasa serta-merta.

Perkara itu diumumkan oleh Speaker Dewan Undangan Negeri Selangor, Hannah Yeoh dalam satu sidang media tergempar di Dewan Annexe sebentar tadi.

Ini bermakna, Pilihan Raya Kecil DUN tersebut bakal diadakan tidak lama lagi selepas disahkan tarikh oleh Suruhanjaya Pilihanraya (SPR).

Difahamkan, perletakan jawatan ADUN Kajang ini adalah untuk memberi ruang kepada Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim bagi mengisi tempat sabagai MB Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim.

Menurut sumber tidak rasmi, Anwar digantikan untuk menjadi MB kerana Khalid sudah tidak tahan dengan tekanan disebabkan isu negatif yang berterusan,

Hurm...

Saya percaya bahawa kenaikan amaun gaji MB dan barisan EXCO Selangor baru-baru ini berkait dengan perletakan jawatan dan Anwar Ibrahim. Kini, tembelang sudah pecah! Tak pasal-pasal rakyat Selangor menanggung kesusahan disebabkan sikap kronisme mereka!

Kepada barisan jentera Barisan Nasional dapat memberikan komitmen penuh agar dapat merampas semula DUN bekas PKR tersebut. Pastikan kita menang!! InsyaAllah...


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

PENGUATKUASA MAJLIS PERBANDARAN SEPANG DIPERGUNAKAN @KhalidIbrahim?

Menurut kata pengadu, kenderaan beliau telah diparkir di satu kawasan di bandar Sepang dan tidak ada langsung tanda bahawa tempat itu adalah larangan parking.

LOKASI: Hadapan Kondominium Cyberia Smarthomes, Cyberjaya.
MASA: Tak pasti (lingkungan pukul 8:00 a.m)

Tambahan pula terdapat beberapa buah kenderaan lain yang di letakkan di tempat sama dan pengadu langsung tidak menyangkakan bahawa tempat tersebut adalah kawasan larangan.

Pengadu mengatakan bahawa beliau telah berjumpa dan berunding serta meminta maaf diatas kesilapan tersebut tetapi pegawai penguatkuasa Majlis Perbandaran tetap mengunci kenderaan beliau serta mengarahkan beliau membuat bayaran kompaun.

Sangkakala tidak menyalahkan penjawat awam tersebut tetapi ada maklumat yang mengatakan bahawa terdapat satu arahan daripada kerajaan Negeri yang meletakkan sasaran saman dan ianya perlu dicapai setiap bulan.

Ini telah membuatkan penguatkuasa bertungkus lumus untuk mencapai sasaran pengeluaran saman tersebut dan jangan lupa, dengan arahan ini juga telah membuatkan penguatkuasa hilang pertimbangan untuk menggunakan kuasa budibicara mereka.

Bagi Sangkakala, ini adalah satu penganiayaan kepada rakyat sedangkan slogan kerajaan negeri Selangor ialah negeri berkebajikan.

Kebajikan apa kalau dah sampai menidakkan perikemanusiaan diantara penjawat awam khususnya penguatkuasa dengan masyarakat.

Apakah dengan pencapaian sasaran pengeluaran saman itu juga sebenarnya untuk membiayai gaji Menteri Besar serta EXCO kerajaan yang melambung tinggi?

Jawapan kepada soalan ini ada pada rakyat Selangor dan kepada mereka yang pernah menerima nasib yang sama seperti pengadu tadi, fikir fikirkanlah nilai kerajaan Pakatan yang ada sekarang.

Apa yang Sangkakala lihat, keperitan rakyat sudah menjadi kebahagiaan mereka dan penderitaan rakyat adalah untuk kesenangan mereka (kerajaan negeri).

Source: http://sangkakalajari9.blogspot.com/2014/01/gempar-kakitangan-majlis-perbandaran.html?m=1
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

TIDAK ADIL!!! PERIBADI @NajibRazak DISERANG BOLEH, BILA @n_izzah KENA SERANG MAHU 'PRIVACY?


Berikut adalah antara luahan hati oleh bekas suami kepada Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar, Raja Ahmad Shahrir Iskandar Raja Salim sepanjang kontroversi mereka.(SINI)
Gambar semasa majlis perkahwinan Nurul Izzah & Raja Shahrir
1 Januari:
  • "Take care sayang, sleep tight Izzah, my Princess of the misty light; New resolution, for the upcoming; New year, new dawn, new beginning". (Jaga diri sayang, tidur lena Izzah, Puteriku dalam cahaya yang berkabus; Azam baharu untuk tahun baharu; Fajar baharu, permulaan baharu)
29 Disember:
  • "mulanya duka kini lara teman tiada hanyalah sendu bila rindu mula membara itulah tanda cinta padu"
27 Disember:
  •  "Almighty God, it is only to You I depend on to hear and answer my sincere and heartfelt prayers. Grant me this and I will be forever grateful" (Tuhan yang Maha Kuasa, hanya kepada Engkaulah aku berserah untuk mendengar dan memakbulkan doa-doaku yang jujur dan tulus ikhlas. Makbulkan doaku dan aku akan bersyukur buat selama-lamanya)

  • "Sesungguhnya kehidupan ini bukan mudah, kita sama-sama kuatkanlah iltizam untuk memperbaiki keadaan, Allah akan menghulurkan bantuan-Nya pada kita".

  • "Turunkanlah kasih sayang pada hamba-Mu dan keluarga hamba-Mu ini, kuatkanlah ikatan kebahagiaan rumah tangga sehingga ke akhir hayat kami".
     
  • "Lindungilah kami dari pengaruh syaitan yang direjam dan bantulah kami hamba-hamba-Mu agar memahami dan mendalami agama-Mu secara ikhlas"
  •  
  • "God is Great, to Him we submit. Our lives, choices and feelings are of Your grace. Hear out your humble servant, let not she be disgraced"  (Tuhan Maha Besar, kepada-Nya kita berserah. Hidup, pilihan dan perasaan kami bergantung kepada sifat Maha Pemurah-Mu. Dengarlah rintihan hamba-Mu yang hina ini, jangan biarkan dia dimalukan).
19 Disember:
  • "Simbahan cahaya bulan mengembang, Bayangan sebalik pokok gaharu, Kalau bahaya menimpa abang, Jagalah Harith, Safiyah semampu"
18 Disember:
  • "Bulan purnama menerangi malam yang dingin di Kerteh, tidak dapat mengubati rindu kepada isteri dan anak-anak"
9 Disember:
  • "Aku memohon pada-Mu agar hati yang keras menjadi lembut, dan perasaan kasih sayang, sikap toleransi, sabar menjadi lumrah kehidupan kami."
3 Disember:
  • "Lancang kuning lancang pusaka, Nampak dari Tanjung Tuan, Kalau kering laut Melaka, Barulah saya lupakan puan".
29 November:
  • "Masuk hutan berburu musang, Musang mati diselit seluar, Macam mana hati tak bimbang, Ayam di sangkar disambar ular".
29 November:
  • "Akar nibong meresap-resap, Tanah Segambut dibawa perahu, Kampung terbakar keluar asap, Hati terbakar siapa yang tahu".
28 November:
  • "Mendoa mengenang arwah tok yan, Bertongkat dagu membawa diri, Mata mengantuk mahu dilayan, Mengharap rindu si tuan puteri."
Bukan niat nak campur nak campur hal peribadi mereka, tetapi ini adalah kerana ada pihak yang menafikan penceraian tersebut. Padahal, ini bukannya keaiban, tetapi TAKDIR.

BERIKUT ADALAH DOKUMEN PENCERAIAN NURUL IZZAH:

 



ULASAN: PEMBANGKANG DENGAN BEBAS MENYERANG PERIBADI KELUARGA PM. SALAH SATUNYA ADALAH ISU RUMAH RM110 JUTA DI NEW YORK.

Printscreen dari blog OMAKKAU
RUJUK (SINI) UNTUK ENTRI PENUH
 TETAPI 

APABILA PEMIMPIN PEMBANGKANG KENA, MEREKA MAHU 'PRIVACY'? APAKAH INI BALASAN TERHADAP PERKARA BURUK YANG DIBUAT MEREKA?

Rujukan: HARAKAH DAILY
Adakah ini adil? Sudah tentu tidak bukan? Pihak pembangkang tidak patut melakukan sebegitu, manakala sentimen yang dikeluarkan oleh bloggers pro-UMNO tidak langsung memburukkan keperibadian pemimpin mereka. Sila baca DiBAWAH:

SOURCE:
Pantun Blogger Sangkakala untuk dijadikan iktibar oleh Nurul Izzah:

Jangan cuba menumbuk lesung..
Jika alu tiada di tangan..
Jika benar Izzah terpesong..
Harap kembali ke pangkal jalan.

Perahu naga mudik ke hulu..
Singgah bermalam di tanjung tuan..
Mungkinkah Izzah bertindak melulu..
Hingga tergadai hubungan perkahwinan.

Singgah bermalam di tanjung tuan..
Anak ayam mati berlaga..
Pengundi dikejar untuk habuan..
Hubungan perkahwinan tidak terjaga.

Anak ayam mati berlaga..
Mati berlaga di dalam kepok..
Hubungan perkahwinan tidak terjaga..
Bagaimana pula pengundi selonggok.


Sama-sama kita doakan semoga Nurul dapat mempertahankan keluarganya dan kembali ke jalan yang benar. Doa kita agar Nurul akan mengutamakan dan menyelamatkan keluarganya. Tak perlulah terlalu mengejar dan tamakkan pangkat dan kuasa, Tak perlulah mengutamakan politik. Pengundi Lembah Pantai pun dahulu ramai yang mengadu tidak terjaga dan jarang dilawati Nurul, jangan sampai keluarga pun terubang ambing. Jangan biarkan anak-anak dan keluarga menjadi mangsa politik. Belajarlah dari pengalaman pahit yang terpaksa dilalui oleh keluarga Nurul disebabkan oleh kesilapan-kesilapan yang dilakukan oleh bapa Nurul sendiri, Anwar Ibrahim dan juga belajarlah dari pengalaman pahit yang melanda anak-anak, adik beradik dan keluarga `uncle kesayangan' Nurul, Azmin Ali. Amiiin....

P/S: Hope semuanya berjalan lancar dan saya berdoa agar keadaan rumah tangga Izzah kembali OK.

Saturday, January 25, 2014

TERLANJUR: KENAPA PEMBANGKANG BOLEH BUAT RUMAH PEMULIHAN TETAPI KERAJAAN TAK BOLEH?


Adakah anda masih ingat tentang apa yang dilakukan DS Rosmah, isteri kepada Perdana Menteri pada 1 Oktober 2010? Saya percaya, mungkin majoriti daripada anda tidak ingat kan?

Menurut sumber blog rakan, Gelombang Kick:

Pada 1 Oktober 2010, Rosmah dilaporkan akan melawat "Centre of Integrated Family Welfare" di Brussels, Belgium mengiringi Datuk Seri Najib Tun Razak, yang mengetuai delegasi Malaysia ke Sidang Kemuncak Mesyuarat Asia-Eropah (ASEM) Kelapan di Brussels selama dua hari.
Rosmah berkata, "Satu pendekatan saintifik dan sistematik perlu dicontohi dari negara-negara lain bagi menubuhkan pusat seperti ini di Malaysia," katanya.

Bagaimanapun menurut Rosmah, ianya terpulang kepada kerajaan sama ada untuk menubuhkan pusat itu, namun pusat itu amat diperlukan bagi melindungi remaja serta anak mereka supaya disemai dengan benih perpaduan, jati diri, akhlak mulia dan nilai agama tinggi.

"Sekiranya dapat ditubuhkan, kita perlu mengolahkan pendekatan itu mengikut budaya dan pemikiran negara kita," katanya.

Rosmah juga meminta agar keutamaan diberikan dari segi mengasuh, mendidik dan membimbing kanak-kanak sejak kecil supaya mereka menjadi individu yang sempurna apabila dewasa kelak.
Begitu juga dengan Sekolah Harapan Ali Rustam yang dikritik rakus pihak pembangkang

Dengan ikhlas hati saya nyatakan bahawa saya sokong dan puji dengan langkah yang dibuat oleh kerajaan Selangor ini..

TETAPI

Bukan niat saya mahu mempertikai usaha murni ini. Tengoklah sendiri apa yang dilakukan pihak pembangkang ketika 'adik beradik' pihak kerajaan mahu melakukan benda yang sama satu tahun lepas? Semuanya mengkritik hebat dan penuh tentangan. Ada yang mengatakan bahawa usaha itu tidak berasas. HAHAHA!

Apa yang menariknya ialah siap ada golongan pemimpin mereka yang keluarkan dalil demi merosakkan imej kerajaan. Patutkah ini berlaku?


Ternyata penubuhan RPA ini adalah retorik politik pembangkang semata-mata kerana jika benar pembangkang ini murni dan mahu membantu golongan remaja terlanjur ini. SUDAH TENTU MEREKA AKAN MENYOKONG PENUH USAHA TERSEBUT TANPA MENGIRA IDEOLOGI POLITIK!




Ketika Ali Rustam mencadangkan supaya golongan remaja kahwin awal, pembangkang kata ianya akan menyebabkan penceraian akibat ketidakmatangan pemikiran mereka. Bagaimana pula di Kelantan? Sedangkan golongan 'educated' seperti Nurul Izzah Anwar pun boleh bercerai kan? Ini semua ketentuan Allah.

Ternyata pembangkang ini adalah golongan yang RETORIKA!!!

*Nota: Al-Fatihah kepada Tuan Guru Haji Harun Taib, Ketua Dewan Ulamak PAS yang baru meninggal dunia lewat malam semalam. Semoga Arwah ditempatkan dengan golongan beriman.

Thursday, January 23, 2014

ISU SAMAN: @tengkuAdnanReal KENA GAME DENGAN #BadutUMNO & #LoyarUMNO?


Usaha badut-badut UMNO memperalatkan Setiausaha Agung UMNO Malaysia, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor untuk menyelamatkan tengkuk mereka dari diserang oleh ahli dan penyokong UMNO adalah taktik lapuk yang sudah boleh dibaca. Mungkin mereka fikir, oleh kerana ramai yang menghormati Datuk Seri Tengku Adnan, serangan terhadap kebodohan dan kelalaian mereka akan dihentikan.

PENJELASAN LOYAR UMNO: 
Penjelasan Kenapa UMNO Tarik Balik Saman Fitnah Terhadap Tian Chua dan Mustafa Ali

Saya menghormati Datuk Seri Tengku Adnan kerana selain dari beliau merupakan Ketua UMNO bahagian dan Ahli Parlimen saya, beliau juga merupakan pemimpin UMNO yang tegas, berani dan banyak membantu ramai pemimpin dan ahli UMNO. Bagaimanapun menyeret Datuk Seri Tengku Adnan dalam hal ini bukan sahaja tidak bijak malah menyerlahkan lagi KETIDAK CERDIKAN badut-badut di ibupejabat UMNO.

Kenapa?

1. Yang MEMOHON penyelesaian di luar mahkamah adalah TIAN CHUA, EDITOR DAN PENGARANG ARTIKEL - jelas membuktikan mereka yang keberatan untuk meneruskan kes ini bukan UMNO. Tak kisahlah apa kerisauan 3 DEFENDAN ini. Sama ada mereka takut kalah, tak mahu pembohongan mereka terus menerus diingati oleh rakyat Malaysia selagi kes ini di dalam pembicaraan atau apa sekali pun, TAWARAN ini pastinya dibuat kerana mereka bimbangkan sesuatu.
2. Yang BERSETUJU dengan penyelesaian di luar mahkamah adalah UMNO, yang diwakili Peguam UMNO dan Setiausaha Kerja UMNO - bermaksud, mereka mempunyai KUASA untuk menentukan apa saja syarat terhadap 3 DEFENDAN ini sebelum bersetuju dengan TAWARAN yang diberikan oleh mereka.

THE BEST DEAL yang ORANG BERKUASA ini boleh dapatkan untuk UMNO HANYALAH:-

1. rasa kesal Tian Chua - bukan permohonan maaf secara bertulis yang disiarkan oleh semua akhbar dan media utama, termasuk di MUKA HADAPAN akhbar-akhbar pembangkang dengan KENYATAAN MEDIA yang dipersetujui atau didrafkan oleh UMNO
2. penarikan artikel oleh Keadilan Daily - tanpa permohonan maaf yang disiarkan oleh semua akhbar dan media utama, termasuk di MUKA HADAPAN akhbar-akhbar pembangkang dengan KENYATAAN MEDIA yang dipersetujui atau didrafkan oleh UMNO



Itu saja ke THE BEST DEAL dan keadilan yang mereka boleh dapatkan untuk UMNO? Saya yakin, jika Datuk Seri Tengku Adnan ada bersama, keputusan mungkin berbeza.

Dalam kes Mustafa Ali, THE BEST DEAL yang mereka boleh dapatkan untuk UMNO adalah untuk Mustafa Ali menyalahkan BLOGGER UMNO?

SEBAB itu saya nyatakan sebelum ini - MUNGKIN HANYA BLOGGER DAN PORTAL BERBAYAR UMNO sahaja yang akan mempertahankan tindakan (badut-badut UMNO) ini dan menyatakan ia sebagai tindakan yang betul dan UMNO telah MENANG PERANG PERSEPSI disebabkan tindakan ini. - source

Rasanya badut-badut UMNO ini kena layan video ini:


JOM layan artikel Double Y di bawah -

Tarik Saman Fitnah @tianchua - Tiga Kebodohan Peguam UMNO Datuk Hafarizam Harun!


Tarik saman sebab Tian Chua kesal...?

Perbuatan peguam UMNO Datuk Hafarizam Harun menarik semula saman fitnah ke atas Tian Chua dan Keldaian Daily bukan sahaja peristiwa memalukan tetapi turut menyebabkan UMNO diperlekehkan oleh pembangkang.

Rata-rata ahli UMNO kesal dan kecewa dengan keputusan tersebut, mungkin penjelasan Hafarizam Harun sebelum ini gagal meredakan kekecewaan ahli UMNO sehingga memaksa Setiausaha Agung UMNO, Datuk Tengku Adnan turut mengeluarkan kenyataan media semalam :



Sikap pemurah Hafarizam yang mewakili UMNO sekaligus membuka ruang kepada Tian Chua memalukan UMNO melalui laman Twitter miliknya :


Bagi saya keputusan menarik semula saman sama sekali tidak boleh diterima malah kenyataan yang dikeluarkan juga agak dangkal!

Kenapa saya mengatakan kenyataan yang dikeluarkan kelihatan dangkal?

Pertama - kerana Hafarizam terlalu bodoh sehingga gagal memahami bahawa Tian Chua dituduh di bawah Akta Hasutan disebabkan ribuan laporan polis yang dibuat oleh rakyat Malaysia dan ia sama sekali tidak berkaitan dengan UMNO.

Kedua - Hafarizam terlalu bodoh serta malas melaksanakan tanggungjawab sebagai peguam apabila hanya akur dengan permintaan Tian Chua atas alasan dia telah menyatakan kekesalan dan berjanji menarik semula artikel fitnah yang disiarkan di laman Keldaian Daily.


Ketiga - Hafarizam terlalu bodoh kerana hanya bersetuju dengan permintaan Tian Chua tetapi tidak membuat gesaan supaya Tian Chua dan editor Keldaian Daily menyiarkan satu permohonan maaf secara terbuka di potal milik pembangkang kerana memfitnah UMNO sehingga menjejaskan maruah parti.

Benda mudah macam ini pun Hafarizam Harun yang bertaraf peguam tak boleh fikir?

WHAT IS VAT 69?

Wednesday, January 22, 2014

MELAMPAU!! BODOH!! 11 KP PAHANG JATUHKAN MARUAH UMNO!! @KhairyKj @AzwanBro


Saya amat kesal dengan apa yang dilakukan oleh 11 Ketua Pemuda UMNO di negeri Pahang kerana pada pendapat peribadi saya ianya sangat melampau dan menjatuhkan imej UMNO. Ini adalah sangat memalukan!! 

Walhal, sebelum ini mereka yang melompat kononnya tindakan Setiausaha Kerja UMNO, Datuk Rauf dan Hakim UMNO, Datuk Hafrizan menarik saman terhadap Tian Chua dan Mustafa Ali adalah 'Tidak Ada Telur'.

Ini baru betul untuk gambarkan perumpamaan "MEMBASUH SELUAR DALAM DIKHALAYAK RAMAI" - Rujuk SINI

Tidak perlu rasanya untuk membuat sidang media dengan mendedahkan kebodohan. Siap hantar memorandum lagi? Pembaca mesti nak tahu kan apa intipatinya?
MEMORANDUM BANTAHAN BERKENAAN PERLANTIKAN SAUDARA SHAHRUDDIN AHMAD (KETUA PEMUDA PEKAN) SEBAGAI KETUA PEMUDA NEGERI PAHANG
Salam YB Khairy Jamaluddin, Ketua Pemuda UMNO Malaysia merangkap Menteri Belia dan Sukan.
Dengan tulus dan penuh tanggungjawab, kami 11 orang Ketua-ketua Pemuda Bahagian daripada 14 bahagian di Negeri Pahang secara bersama atas semangat setiakawan menyatakan kekesalan dan menyatakan bantahan berkenaan perlantikan Sdra Shahruddin Ahmad (Ketua Pemuda Pekan) sebagai Ketua Pemuda UMNO Negeri Pahang atas sebab dan alasan sebagaimana berikut:
1.0 Sdra Shahruddin Ahmad, Ketua Pemuda Pekan sebelum dilantik secara sedar dan penuh pasti berjanji dihadapan 10 org Ketua Pemuda UMNO Bahagian di dalam satu perjumpaan awal di Istana Hotel, Kuala Lumpur menyatakan persetujuan bahawa Ketua Pemuda Bera sebagai Naib Ketua Pemuda Negeri dan sekiranya Ketua Pemuda Bera tidak dilantik sebagai NKP maka beliau atas semangat setiakawan dan perpaduan dengan sendiri akan menolak jawatan sebagai Ketua Pemuda Negeri.
2.0 Perlantikan Sdra Shahruddin Ahmad, Ketua Pemuda Pekan sebagai Ketua Pemuda Negeri tidak lagi mendapat sokongan majoriti Ketua-ketua Pemuda Bahagian dan adalah lebih membimbangkan sekiranya perlantikan ini didasari untuk kepentingan pihak-pihak tertentu yg berkepentingan yg mencaturkan perlantikan KP Pekan sbg KP Negeri.
3.0 Sdra Shahruddin Ahmad, KP Pekan langsung tiada inisiatif utk mencari jalan penyelesaian, mahupun mengadakan perjumpaan dengan semua KP2 Bahagian.
4.0 Walaupun telah dinasihati oleh beberapa Ketua Pemuda Bahagian yang situasi ketika itu masih didalam pertimbangan agar KP Pekan sebagai KP Negeri berjumpa seorang demi seorang memberi penjelasan dalam menjernihkan kembali keadaan, namun nasihat yg diberi langsung tidak diendah.
5.0 Kami majoriti KP2 Bahagian hilang kepercayaan kepada Sdr Shahruddin Ahmad KP Pekan sbg KP Negeri kerana beliau gagal mendengar pandangan dan suara akar umbi dan gagal memupuk kemesraan yg baik.
Demi kelangsungan politik, perpaduan yang menyeluruh Pemuda UMNO Negeri Pahang, Kami majoriti 11 Ketua Pemuda UMNO Bahagian2 di Negeri Pahang, dengan ini secara sebulat suara menyokong penuh Sdr Zoolihsan Ketua Pemuda Bera sbg Ketua Pemuda Negeri yang baru. Keyakinan dan kepercayaan kami semua amat tinggi kepada Sdr Zoolihsan sbg KP Negeri Pahang dalam memastikan pemuda pahang terus bersatu dan terus diupayakan.
Kami juga majoriti 11 Ketua Pemuda Bahagian tidak akan menerima jawatan sebagai Ketua Pemuda Negeri dan tidak akan menerima perlantikan mana mana Ketua Pemuda Bahagian yg lain selain drp Sdr Zoolihsan, Ketua Pemuda Bera.
Kami amat yakin dengan kebijaksanaan YB Khairy Jamaludin sbg Ketua Pemuda Malaysia akan memberikan pempertimbangkan sewajarnya Memorandum Kami ini demi Kebaikan Seluruh Pemuda UMNO Pahang.
Sekian, Terima Kasih. source

Namun begitu, sudah ada suara maya yang mahukan kesemua daripada 11 KP ini dikenakan tindakan tatatertib kerana melanggar tataetika parti. Saya pun sarankan benda yang sama. Mohon dipertimbangkan. 
SUMBER
Jalan yang mereka ambil sangat memalukan Umno sendiri dan memberi peluru kepada pembangkang dengan melihat Pemuda Umno Pahang dalam krisis yang amat teruk hanya kerana perebutan kuasa politik . Aku mahu pihak lembaga disiplin Umno mengambil tindakkan tegas terhadap mereka kerana mereka bukan ahli biasa tetapi Ketua2 Pemuda Bahagian yang di pilih untuk menjalankan tanggungjawab membela Agama , Bangsa dan Tanah air ini bukan membela dan berebut jawatan sama sendiri.
Ketua-Ketua Pemuda Pahang ini juga baru sahaja mememang jawatan sebagai Ketua , jadi jalankan kerja yang boleh memenangkan parti bukan saling menhancurkan sesama kita , banyak tempat di Pahang sudah di takluki pembangkang , jadi bersatu merampas kembali kawasan yang hilang , bukan bersatu berebut satu jawatan .
 
Kita kena menghormati apa yang telah di pilih , baru berapa bulan pegang jawatan selepas pemilihan Umno dah jadi haru biru , sebagai Ketua Pemuda Bahagian yang baru anda semua harus belajar perang dengan pembangkang bukan belajar perang sama sendiri.
Maaflah cakap walaupun 2 minggu tiada respon dari Yb Khairy namun membuat sidang media secara terbuka adalah satu malapetaka besar buat Umno dan menjatuhkan maruah Umno itu sendiri.

Banyak saluran yang boleh di buat untuk di bincangkan bukan bincang MELALUI MEDIA seperti yang di lakukan oleh 11 KETUA PEMUDA BAHAGIAN PAHANG ini !!!

Aku pasti ada pihak berkepentingan yang menjadi dalang dalam isu mahu menjatuhkan KETUA PEMUDA UMNO PAHANG ini !! BEB ini bukan masanya untuk menjatuhkan orang !!! masa pemilihan dulu tak sibuk pulak nak jatuhkan orang !! huh !!

Aku TEGASKAN sekali lagi UMNO DAN LEMBAGA DISIPLIN UMNO PUSAT harus mengambil tindakkan tegas terhadap mereka , kerana yang mahu mereka jatuhkan adalah KETUA PEMUDA UMNO PAHANG DAN MERANGKAP KETUA PEMUDA UMNO PEKAN KAWASAN PERDANA MENTERI SENDIRI !!!

Adalah ini satu konspirasi mahu menjatuhkan dan memalukan Perdana Menteri sendiri !!! Aku tak ksiah kalau ahli biasa atau rakyat yang membantah tapi ni KORANG semua berjawatan sebagai KETUA PEMUDA BAHAGIAN !!! MEMALUKAN !! HUH !!!

Jika nak tunjuk pandai sekalipun, jangan sampai menyusahkan orang lain. Saya percaya, jika masih berlarutan, negeri Pahang akan menjadi milik pembangkang disebabkan kebangangan Pergerakan Pemuda UMNO negeri mereka sendiri. 

NAK MASYUK $$$$ - SINI

Tuesday, January 21, 2014

DEAR DATUK A.KADIR JASIN: "Lu Langsi, Lu Mati!!"


Saya agak pelik dan hairan kenapa bekas Ketua Pengarang Media Prima, Datuk A.Kadir Jasin masuk campur hal bloggers UMNO. Bukan nak kritik tetapi mahu PANCUNG!!! Ini kerana saya tidak bersetuju dengan kenyataannya kerana menggambarkan bloggers UMNO ini bodoh kerana mengkritiknya!!



Dengar khabar, Kadir Jasin ini 'frust' kerana tidak dapat menjadi Pengarah Media Prima Berhad. Rasanya disebabkan itulah dia aktif mengkiritik PM? Tak gitu? Hahahaha!! Jangan guna jalan singkat dan berapi walaupun rasa tamak tu membuak-buak sangat. 

I WARNED YOU!

Sejak 2009 lagi bloggers UMNO berjuang, tapi inilah hakikatnya, KAMI TIDAK PERNAH DIHARGAI WALAUPUN KADANGKALA NAK ISI PERUT PUN TAK MAMPU. Sama seperti 'Instagraman Lifestyle' katakan, sdr Ibdillah Ishak (Pengerusi Biro Media Baru) bahawa UMNO telah membuat kesilapan besar kerana membayar bloggers??



SUMBER:
1. Tidak mengapa jika Kadir mengkritik, tapi jangan mengkritik Kadir
2. Blogger-blogger (& cybertrooper) pro-UMNO tidak pernah membantu kepimpinan UMNO, tetapi 8 artikel Kadir sebelum PRU13 yang membantu kemenangan BN
3. (Tidak ke bodoh) Blogger UMNO basuh seluar dalam di khalayak ramai, tapi kalau Kadir menyerang kepimpinan, tidak mengapa basuh seluar dalam di khalayak ramai
4. Saya bini dua pun orang tulis, apa saya kisah - err kalau tak kisah kenapa Kadir nak bangkitkan dalam wawancara
5. Kadir dah berkawan dengan Datuk Seri Najib sejak tahun 1977, tapi Kadir tiada saluran untuk menyampaikan isi hati dan berjumpa Datuk Seri Najib? Sms, BBM, whatsapp pun tak dapat? Kalau betul la kenyataan ini, bukan saja Datuk Seri Najib teruk tapi Kadir pun sama juga la teruknya... blogger maki hamun yang tak kenal Datuk Seri Najib begitu lama pun ada saluran untuk berjumpa beliau. 
Saya malas hendak campur hal A Kadir Jasin dengan Perdana Menteri berkaitan MEDIA PRIMAseperti yang di dakwa blogger Malay Rights dan RBF. Saya pun ada perkara-perkara yang saya tidak bersetuju dengan Perdana Menteri, terutama penasihat serta punahsihatnya. Kalau ada pun sebab kenapa saya hendak menyampuk adalah kerana Kadir TIDAK MENGHARGAI peranan dan sumbangan para pejuang siber pro-UMNO yang telah mengabdikan tenaga dan masa untuk berhadapan dengan pejuang siber pro-pembangkang sejak 2009 lagi. 
Bersetuju dengan Exco Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia, sdr Ibdilillah sebelum memahami pendiriannya mengenai pejuang siber pro-UMNO yang mengakibatkan dia diserang sebelum ini adalah tindakan tidak matang seorang wartawan lama dan so-called blogger. Cubalah buatgroundwork sedikit untuk memahami punca kenapa Ibdil diserang begitu rupa. Kalau tidak mahu membaca dari blog pro-UMNO yang dipandang keji oleh Kadir, bacalah dari blog Mazidul dan cuba fahami isunya. 
IBDILLILLAH ISHAK (PENGERUSI BIRO MEDIA BARU UMNO) : BAHASA ROJAK GRED A+http://www.mazidulakmal.com/2013/12/ibdillillah-ishak-pengerusi-biro-media.html
KEMAS KINI TERAKHIR ENTRI BLOG MILIK PENGERUSI BIRO MEDIA BARU UMNO PADA TAHUN 2010 DAN 2012http://www.mazidulakmal.com/2013/12/kemas-kini-terakhir-entri-blog-milik.html
PERLUKAH PENGENDALI BLOG PRO-KERAJAAN DIBAYAR?http://www.mazidulakmal.com/2013/12/perlukah-pengendali-blog-pro-kerajaan.html
SUPERMAN BAKAL TURUN PADANGhttp://www.mazidulakmal.com/2013/12/superman-bakal-turun-padang.html
PENGERUSI BIRO MEDIA BARU UMNO IBDILILLAH ISHAK TIDAK MEMBENARKAN SEBARANGAN INDIVIDU MEMBACA BLOGNYAhttp://www.mazidulakmal.com/2013/12/pengerusi-biro-media-baru-umno.html
PENGERUSI BIRO MEDIA BARU UMNO (IBDILILLAH ISHAK) WAJAR BERUNDURhttp://www.mazidulakmal.com/2014/01/pengerusi-biro-media-baru-umno.html
Nak tahu al-kisah penuh? klik SINI & SINI

Monday, January 20, 2014

#Japan: WHY @anwaribrahim? INI DIA SEBAB MUSABABNYA!!! #Kangkung

http://stayreward.com/index.php?share=30706
KLIK SINI UNTUK KOLEKSI GAMBAR MENARIK ANWAR DIUSIR DARI JEPUN

Saya percaya bahawa ini adalah suatu berita yang paling mengkangkungkan bagi Ketua Pembangkang, DS Anwar Ibrahim. Jika ianya berlaku terhadap batang hidung saya sendiri pun saya akan merasa benda yang sama. 




KENYATAAN ANWAR:
I arrived at Narita International Airport at 6.45 this morning from Kuala Lumpur but was barred from entry by the Japanese immigration authorities and was told to board the first flight back home or face deportation.  
When I asked why I was not allowed to enter, they told me that it was because of my previous conviction in 1999. I told them this could not be a valid reason on account of the fact that prior to this I had already entered Tokyo without hindrance on three previous occasions in 2006, 2009, and 2012.  
SETERUSNYA

TAPI, adakah kita semua tahu kenapa dia dilarang memasuki negara tersebut? Daripada sumber yang saya ketahui, terdapat akta yang digezetkan oleh negara Jepun sendiri dan ia tidak sedikit pun melibatkan UMNO!!

SUMBER:
Anwar Ibrahim dilarang masuk ke negara tersebut kerana beliau pernah ke Tokyo pada tahun 2006, 2009 dan 2012.  
Anwar mendakwa tindakan imigresen Jepun adalah disebabkan oleh 'repot terbaru' yang diterima oleh negara itu berkemungkinan pada tahun 2013. Benarkah atau Anwar sekadar menimbulkan persepsi ada konspirasi di sebalik larangan masuk ke negara tersebut? 
Kita tentu ingin tahu isi kandungan 'repot terbaru' yang dimaksudkan oleh Anwar. 
Di bawah adalah perincian Undang-undang Imigrasi Artikel 24 negara Jepun bagi mereka yang dilarang masuk ke negara itu.

Article 24 Any alien who falls under any of the following items may be deported from Japan in accordance with the procedures provided for in the following Chapter.
(i) A person who has entered Japan in violation of the provisions of Article 3.
(ii) A person who has landed in Japan without obtaining permission for landing from an immigration inspector.
(ii)-2 A person whose status of residence has been revoked pursuant to the provisions of Article 22-4, paragraph (1) (limited to those pertaining to item (i) or item (ii)).
(ii)-3 A person who has received a designated period of stay pursuant to the provisions of Article 22-4, paragraph (6) (including cases where it is applied mutatis mutandis to Article 61-2-8, paragraph (2)) and has stayed in Japan beyond the designated period.
(iii) A person who has forged or altered a document or drawing, has prepared a false document or drawing, or has used, possessed, transferred or lent a forged or altered document or drawing or false document or drawing, or has arranged the transfer or lending thereof with the intent of helping another alien to illegally receive issuance of a certificate, a seal of verification for landing (including the recording of the prescribed data pursuant to the provision of Article 9, paragraph (4)) or special permission pursuant to the provisions of Chapter III, Section I or II, permission for landing pursuant to the provisions of Chapter III, Section IV or the permission pursuant to the provisions of Section I of this chapter or Section III of the following chapter
(iii)-2 A person who the Minister of Justice determines, having reasonable grounds to believe as much, is likely to commit a criminal act for the purpose of intimidation of the general public and of governments (hereinafter in this item to be referred to as the "criminal act for the purpose of intimidation of the general public and of governments") provided for in Article 1 of the Act for Punishment of the Financing of Criminal Activities for the Purpose of Intimidation of the General Public and of Governments (Act No. 67 of 2002), the act of preparing for the criminal act for the purpose of intimidation of the general public and of governments, or the act of facilitating the criminal act for the purpose of intimidation of the general public and of governments.
(iii)-3 A person whose entry into Japan shall be prevented pursuant to an international agreement.
(iv) An alien residing in Japan (except for those to whom permission for provisional landing, permission for landing at a port of call, permission for landing in transit, landing permission for crew members, or landing permission due to distress has been granted) who falls under any of the following sub-items:
(a) A person who is clearly found to be engaged solely in activities related to the management of business involving income or activities for which he/she receives reward in violation of the provisions of Article 19, paragraph (1) (except for those under the control of another due to trafficking in persons).
(b) A person who has stayed in Japan beyond the period of stay authorized without obtaining an extension or change thereof.
(c) A person who has committed trafficking in persons or incited or aided another to commit it.
(d) A person who has been punished for violation of the provisions of paragraph (1) (except for item (vi)) to paragraph (3) of Article 23 of the Passport Act (Act No. 267 of 1951).
(e) A person who has been punished for violation of the provisions of Articles 74 to 74-6-3, or 74-8.
(f) A person who has been sentenced to imprisonment or a heavier punishment for violation of the provisions of laws and regulations relating to alien registration, except for those who have been found guilty with suspension of execution of sentence.
(g) A person who is a juvenile provided for by the Juvenile Act (Act No. 168 of 1948) and who has been sentenced on or after November 1, 1951, to imprisonment with or without work for not less than 3 years.
(h) A person who has been convicted on or after November 1, 1951, for violation of a provision of the Narcotics and Psychotropic Substances Control Act, the Marijuana Control Act, the Opium Control Act, the Stimulants Control Act, the Act on Special Provisions for the Narcotics and Psychotropics Control Act, etc. and Other Matters for the Prevention of Activities Encouraging Illicit Conduct and Other Activities Involving Controlled Substances through International Cooperation (Act No. 94 of 1991) or Part II, Chapter XIV of the Penal Code (Act No. 45 of 1907).
(i) In addition to those persons listed in sub-items (d) to (h), a person who has been sentenced on or after November 1, 1951, to imprisonment with work or imprisonment for life or for a period of not less than 1 year. However, this shall not apply to those who have been found guilty with suspension of execution of sentence.
(j) A person who engages or has engaged in prostitution, or intermediation or solicitation of prostitutes for others, or provision of a place for prostitution, or any other business directly connected to prostitution (except for those under the control of another due to trafficking in persons).
(k) A person who has stirred up, incited, or aided the illegal entry or illegal landing of another alien into Japan.
(l) A person who attempts or advocates the overthrow of the Constitution of Japan or the Government formed thereunder by means of force or violence, or who organizes or is a member of a political party or any other organization, which attempts or advocates the same.
(m) A person who organizes, or is a member of, or is closely affiliated with any of the following political parties or other organizations:
1. A political party or organization which encourages acts of violence or the assault, killing, or injury of officials of the Government or local public entities for the reason of their being such officials.
2. A political party or organization, which encourages illegal damage or destruction of public installations or facilities.
3. A political party or organization, which encourages acts of dispute such as stopping or preventing the normal maintenance or operation of security facilities of a plant or a place of work.
(n) A person who has prepared, distributed or exhibited printed matters, motion pictures, or any other documents or drawings to attain the objectives of any political party or organization as prescribed in sub-item (1) or (m).
(o) In addition to those persons listed in sub-items (a) to (n), a person who, the Minister of Justice determines, has committed acts detrimental to the interests or public security of Japan.
(iv)-2 A person who is staying in Japan with a status of residence listed in the left-hand column of Appended Table I and has been sentenced to imprisonment with or without work on the charge of a crime provided for in Part II, Chapter XII, XVI to XIX, XXIII, XXVI, XXVII, XXXI, XXXIII, XXXVI, XXXVII or XXXIX of the Penal Code of Japan, or in Article 1, 1-2 or 1-3 (except for the parts pertaining to Article 222 or 261 of the Penal Code of Japan) of the Act on Punishment of Physical Violence and Others, or in the Act for Prevention and Disposition of Robbery, Theft, and Other Related Matters or Article 15 or 16 of the Act on Prohibition of Possession of Special Picking Tools, and Other Related Matters.
(iv)-3 A person whose status of residence is "Temporary Visitor", and has illegally killed, injured, assaulted or threatened a person, or damaged or destroyed a building or other objects in relation to the process or results of an international competition held in Japan or with the intent of preventing the smooth operation thereof, at the venue of the international competition or within the area of the municipality where the venue is to be located (this refers to "ward" where the Tokyo special wards exist or designated cities prescribed in Article 252-19, paragraph (1) of the Local Autonomy Act) or to neighboring places provided for use to unspecified persons or a number of persons.
(v) A person who has been granted permission for provisional landing and flees or fails to appear at a summons without justifiable reason in violation of the conditions imposed pursuant to the provisions of Article 13, paragraph (3).
(v)-2 A person who has been ordered to depart from Japan pursuant to the provisions of Article 10, paragraph (7) or (11), or Article 11, paragraph (6) but does not depart without delay.
(vi) A person who has been granted permission for landing at a port of call, permission for landing in transit, landing permission for crew members, permission for emergency landing, landing permission due to distress or landing permission for temporary refuge, but stays in Japan beyond the period entered in his/her passport or permit.
(vi)-2 A person who has been designated a period for departure pursuant to the provisions of Article 16, paragraph (9), but does not return to his/her vessel or depart from Japan within that period
(vii) A person prescribed in Article 22-2, paragraph (1), who stays in Japan beyond the period prescribed in Article 22-2, paragraph (1), without receiving permission pursuant to the provisions of Article 20, paragraphs (3) and (4), as applied mutatis mutandis to Article 22-2, paragraph (3) or pursuant to the provisions of Article 22-2, paragraphs (2) and (3), as applied mutatis mutandis to Article 22, paragraph (4).
(viii) A person who has been given a departure order pursuant to the provisions of Article 55-3, paragraph (1), but stays in Japan
beyond the time limit for departure pertaining to the departure order.
(ix) A person whose departure order has been revoked pursuant to the provisions of Article 55-6.
(x) A person who stays in Japan with permission granted pursuant to the provisions of Article 61-2-2, paragraph (1), or Article 61-2-3, but whose recognition of refugee status has been revoked pursuant to the provisions of Article 61-2-7, paragraph (1) (limited to those pertaining to item (i) or item (iii)). source
Manakala, terdapat undang-undang lain yang mengatakan bahawa anwar adalah pencetus kekecohan!! MEMANG PUN!!!
(iv) A person who has been convicted of a violation of any law or regulation of Japan, or of any other country, and has been sentenced to imprisonment with or without work for 1 year or more, or to an equivalent penalty. However, this shall not apply to those convicted of a political offense. Source
APA PULA KENYATAAN SIDANG MEDIA RASMI OLEH JEPUN? Rujuk SINI

Friday, January 10, 2014

BENARKAH RAJA MUDA SELANGOR LAGI TERUK DARIPADA KHALID IBRAHIM?


Menurut Perkara 3 Perlembagaan Persekutuan, Raja-Raja adalah Ketua Agama Islam bagi negeri masing-masing, manakala Yang di-Pertuan Agong ialah Ketua Agama Islam bagi negeri baginda, negeri yang tidak mempunyai Raja dan Wilayah-wilayah Persekutuan. Peruntukan sama wujud dalam perlembagaan negeri.

Peranan Raja-raja sebagai Ketua Agama Islam adalah merupakan suatu tradisi yang menjadi amalan sejak zaman Kesultanan Melayu Melaka lagi.

Ia juga merupakan satu hak dan tanggungjawab Raja-raja untuk memelihara kesucian Agama Islam. Sebagai contoh, di dalam sumpah jawatan Yang di-Pertuan Agong ada disebut ikrar baginda untuk memelihara kesucian Agama Islam.

“…Dan lagi Kami berikrar mengaku dengan sesungguh dan dengan sebenarnya memeliharakan pada setiap masa Agama Islam” – Petikan sumpah jawatan Yang di-Pertuan Agong).


Raja Muda Selangor melawat Masjid Jamek Ar-Rahimiah Klang

Bukan hanya Yang di-Pertuan Agong, malah semua Raja-raja Melayu berikrar untuk memelihara kesucian Agama Islam semasa mengangkat sumpah.

Kita sebagai rakyat pula sentiasa diingatkan untuk mentaati Raja-raja. Setiap kali khutbah Jumaat dibacakan, lazimnya dalam doa kedua khutbah ada dibacakan doa untuk Raja-raja dan pasangan mereka, pewaris takhta serta putera puteri Sultan dan cucu-cucu baginda.


Sultan dan Raja Muda Selangor berbuka puasa dan merasmikan Masjid

Bukan setakat doa kepada Raja-raja, tetapi khutbah Jumaat juga disediakan teks untuk mengingatkan rakyat untuk mentaati Raja, contohnya khutbah Jumaat Negeri Perlis pada 18 Mei bertajuk “Raja Berdaulat, Perlembagaan Dijunjung, Sejahtera Rakyat, Negeri Disanjung”. Sebelum itu, pada 13 April pula, khutbah Jumaat yang dikeluarkan JAKIM adalah bertajuk “Seri Paduka baginda Yang di-Pertuan Agong Tonggak Perpaduan Ummah”. Sememangnya rakyat sentiasa diingatkan Raja-raja adalah Ketua Agama Islam di bumi Malaysia ini dan oleh itu perlu menumpahkan taat setia yang tidak berbelah bagi.

Persoalannya, apakah sebenarnya peranan Raja-raja Melayu sebagai Ketua Agama Islam? Adakah hanya berperanan berbuka puasa di Masjid-masjid atau merasmikan masjid dan surau yang baru?

Artikel Cicit Daeng bertarikh 23 Julai 2012 bertajuk Jauhi Pintu Raja kata Imam Syafi’i menyingkap kisah Raja Arab Saudi dan kaum kerabatnya yang tidak terlepas daripada melakukan maksiat dan salah-laku yang bertentangan dengan ajaran Islam walaupun digelar Custodian of the Two Holy Mosques atau Penjaga Dua Masjid Suci. Di Arab Saudi atau di bumi Malaysia ini, sama saja tingkah laku Raja-raja Melayu yang merupakan Ketua Agama Islam, begitu juga dengan kaum-kerabat mereka. Jika Raja Arab dan kerabatnya melakukan maksiat dan kemudiannya berselindung disebalik jubah mereka, tiada bezanya Raja-raja Melayu dan kerabatnya yang melakukan maksiat dan kemudiannya berselindung disebalik baju Melayu dan songkok – terus nampak islamik!

Tidak banyak untuk dibicarakan dalam blog entry kali ini. Biarlah gambar-gambar yang berbicara dengan sendirinya. Diharapkan Perkasa akan terus memperjuangkan taat setia dan sanggup ke titisan darah yang terakhir bagi melindungi Raja-raja Melayu, seperti yang dijanjikan semasa perisytiharan perhimpunan “Raja Berdaulat Kasih Dijunjung” pada 29 April yang lalu.


Raja Muda Selangor, Tengku Amir bersama ibunya Lisa Davis (atau Nur Lisa Idris) dan teman wanitanya


Bercuti di Pulau Redang bersama kekasih. Dinner tidak lengkap tanpa air


Berpicnic di London bersama kekasih hati, tidak ketinggalan air


Party, party, party! Itu telah menjadi darah daging kebanyakan anak cucu Ketua Agama Islam bumi Malaysia


AWAS 18SX


Mungkin kah wanita bernama Stephanie Hancox ini bakal menjadi Tengku Ampuan Selangor?

Tatkala rakyat negeri Selangor sedang menadah tangan meng’amin’kan doa untuk Raja Muda Selangor pada setiap hari Jumaat, mungkin pada masa itu baginda sedang bergembira di disko dan membasah tekak dengan minuman champagne Mo√ęt & Chandon.

Mungkin juga tatkala khutbah Jumaat dibacakan untuk mengingati rakyat jelata untuk mentaati Raja-raja Melayu kerana mereka itulah Ketua Agama Islam bagi negeri-negeri di bumi Malaysia ini, mungkin pada masa itu baginda sedang sibuk melakukan maksiat dan salah-laku yang bertentangan dengan ajaran agama Islam.

Raja sebagai Ketua Agama Islam di Malaysia dan diamanahkan kepada mereka menjaga kesucian agama Islam. Dimanakah dan benarkah kesucian Islam terjaga dan adakah mereka berkelakuan sebagai seorang Islam yang sebenarnya?

Tidak berniat menuding jari kepada semua raja-raja tetapi bukti berupa gambar yang anda lihat tidak seteruk mana mata kami melihat dan teramat memalukan dan menjijikan untuk dipertontonkan kepada semua. Walaupun begitu kesedaran harus wujud bahawa masyarakat & rakyat Malaysia jemu dengan mainan kata-kata dan berlagak seperti Khalifah Islam oleh mereka dan kononya menjaga kesucian Islam tetapi kerana mereka juga terpalit hina kesucian Islam.


Satu Contoh dari Beratus Keping Gambar Pesta Seks & Arak

Nantikan pendedahan siapakah lelaki yang terlondeh seluarnya dan aksi sebenar beliau.

Walaupun ada raja yang tidak terlibat dalam skandal dan menjalankan tanggungjawab mereka sebgagai Ketua Agama Islam Negeri mereka.Tetapi lebih ramai Raja dan bakal raja yang bersifat kurang senonoh yang bakal menduduki Jawatan Tertinggi Ketua Agama Islam di Malaysia.

Memandangkan ianya bulan ramadhan, maka kami tidak akan mendedahkan bukti bergambar (18SX) seperti Pesta Seks melibatkan Raja & rakan-rakannya dalam keadaan yang mabuk, Raja berkelakuan seperti seorang “Gay” dan lain-lain lagi.

Nantikan pendedahan seterusnya yang bakal membuka mata rakyat Malaysia dan kita hanya akan malu tertunduk menyembah manusia bergelar raja yang bersifat seperti itu. Jelas mereka adalah golongan yang berpura-pura memelihara Islam tetapi adalah perosak kesucian Islam itu sendiri.

Sumber: kualalumpurpost.net

ULASAN

Pendedahan di atas sungguh dasyat dan mengerikan!

Nampaknya tak payah dikristiankan oleh kalimah Allah yang dikatakan disalahgunakan oleh orang Kristian untuk mengkristiankan orang Melayu, tetapi perangai "mereka" sudah lebih hebat dari orang Kristian sendiri.

Ummu Salamah Radiallahu `anha berkata: aku mendengar Rasulullah Salallahu `alaihi wa sallam bersabda:

“Apabila maksiat sudah merajalela di kalangan umatku, Allah akan menurunkan siksa dari sisi-Nya kepada mereka secara merata…” -HR. Ahmad dll. Hadith Sahih

SECARA MERATA bermaksud "yang tak berdosa" (termasuklah kita semua ini) pun akan ditimpa bencana akibat perbuatan orang berdosa, kerana kelalaian dan keengganan orang yang tidak berdosa mencegah kemungkaran orang yang berbuat dosa.


SUMBER

Thursday, January 9, 2014

#KalimahAllah: PEMUDA UMNO TETAP PERTAHANKAN KEPUTUSAN MAHKAMAH!!


Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia yang diketuai oleh YB KJ dan Naibnya, AzwanBro menyelar dan menentang sekeras-kerasnya penggunaan Kalimah Allah pada kitab Bible atau di gereja.

Sudah jelas dengan apa yang diputuskan oleh pihak mahkamah bahawa Kalimah Allah tidak boleh digunakan pada lain-lain agama selain Islam.

Pengarang The Herald, Father Lawrence Andrew seolah-olah mencabar institusi raja dan kehakiman negara. Seperti sebelum ini, Ketua Perhubungan UMNO Negeri Selangor, Datuk Seri Noh Omar juga ada memberi kata dua kepadanya, jika Lawrence masih membisu, suatu himpunan gergasi melayu bakal diadakan untuk bantahan.

Naib Ketua Pemuda UMNO telah tegaskan bahawa PREMIS ASAS KENEGARAAN IALAH MENGHORMATI UNDANG-UNDANG. Dibawah:


“Kalau ada mana-mana pihak yang melanggar keputusan mahkamah dan melanggar undang-undang yang telah diputuskan ini bermakna mereka tidak menghormati keputusan mahkamah dan undang-undang negara.

“Kita minta isu ini jangan diputarkan belit lagi, kalau mahkamah dah putuskan tidak boleh maka kita perlu hormati keputusan itu.

“Jadi sesiapa sahaja yang melanggar undang-undang ini boleh diambil tindakan, ini jelas, ini premis asas kenegaraan iaitu menghormati undang-undang,” katanya.


SELANJUTNYA

Tuesday, January 7, 2014

LAGI KES HINA ISLAM, KENAPA HANYA DI SELANGOR?





Lagi kes berkaitan penghinaan agama Islam. Apa yang menariknya, ianya berlaku di Selangor. Tak habis-habis Selangor. Terimalah hakikat bahawa negeri Selangor semakin teruk sejak pemerintahan PR.




Video ini menceritakan tentang seorang budak yang bernama Benz Ali, iaitu pengasas REPUBLIKKU dimana dia telah:

1.Menghina hadis nabi s.a.w
2.Menghina Islam
3.Mengatakan seseorang itu tidak diukur Islamnya melalui Syahadah
4.Mempersendakan nabi s.a.w yg suruh mencukur bulu bg kebersihan diri
5.Mengatakan solat,pergi haji seolah2 tiada faedah pun kepada manusia
6.Menyamakan Islam dengan agama2 lain
7.Mengangungkan Syiah
8.Menghina Ahlus sunnah wal jamaah


Bagaimana pula sekiranya majlis ilmu dicemari dengan bahan ilmiah yang sesat seperti dibawah? 

 
Sesi Perbentangan dan Dialog
Panel: Benz Ali (Pengasas REPUBLIKKU)
Tajuk: Teologi Kiri - Landasan Gerakan membela Kaum Mustad'afin ((Dr. Abdul Munir Mulkhan)
Tempat: Restoran Hakim, Seksyen 7, Shah Alam, Selangor.
Tarikh: 17/11/2013
Anjuran: Sekolah Pemikiran Asy-Syatibi

 

Islam semakin diancam dan terancam. Tetapi, sedih kerana Jabatan Agama Islam tidak memainkan peranan mereka. Mohon pihak berkuasa siasat dan ambil tindakan terhadap isu ini.

Monday, January 6, 2014

DEMI KEHANCURAN AGENDA PENDIDIKAN BUMIPUTERA, #UiTM DIFITNAH!!

 

Seperti yang kita tahu, UiTM adalah satu-satunya universiti yang membela 100% nasib bumiputera di negara kita ini. Terdapat poster dari pihak tidak bertanggungjawab yang kononnya pada sesi pendaftaran akan datang, semua pelajar semester 2 dan keatas akan dikenakan bayaran pendaftaran disebabkan kadar kos perkhidmatan. Walau apa-apa pun, jangan percaya! Pastikan kesahihan daripada pihak atasan dahulu.

KENYATAAN NAIB CANSELOR


Sunday, January 5, 2014

[PART I] #TanyaIbdil @ibdil: SILA UNDUR DIRI, DIUNDURKAN KAMI ATAU MAHU KAMI UNDUR?


SELAKU PEJUANG MAYA PRO-BN, SECARA PERIBADINYA SAYA MOHON AGAR IBDILLAH ISHAK UNDUR DIRI SEBELUM DIUNDURKAN. JANGANLAH SEHINGGA IMEJ PERGERAKAN PEMUDA UMNO KOTOR DISEBABKAN ANDA.


Pertama sekali, sila tonton video dibawah di masa yang saya nyatakan sahaja. Kemudian, banding dan fikir balik, ADAKAH IBDIL LAYAK MENJADI PEMIMPIN?


DURASI 02:50 : IBDIL MAHU MENGURANGKAN PENGGUNAAN MEDIA SOSIAL/BARU SEBANYAK 50% DAN MAHU MELAKSANAKAN BUDAYA Lifestyle.

DURASI 00:47 : "TAKKAN KERJA KITA (pejuang media maya) HARI-HARI NAK MEMBIDAS PEMBANGKANG, DAH TAK ADA KERJA LAIN KER?" - Ibdillah Ishak

Patutkah seorang ketua berkata begitu? Sudah tentu jawapannya TIDAK!!

Sepatutnya Ibdil perlu lebih memberi penekanan dan fokus dalam biro yang diketuainya sekarang. Mungkin dia rasa gah dengan kejayaannya mendapat tempat sebagai Exco PPUM dan masih lagi merasai bahang tersebut. Dia patut sedar bahawa tanggungjawabnya itu bukan perkara remeh-temeh, kerana media baru berperanan besar dalam jatuh bangun parti UMNO di zaman sekarang. 

Ibdil patut sedar diri bahawa, LANTIKANNYA ADALAH SECARA TERPAKSA ATAS DASAR HIERARKI PARTI. Jika bukan selain daripada Exco layak mempengerusikan Biro, sudah tentu ramai yang 'hantar borang'. Malang baginya, kerana biro-biro lain sudah diketuai oleh oleh Exco yang lebih layak/berpengalaman.

Jadi, memang benarlah dengan apa yang diterangkan oleh wartawan professional, Mazidul Akmal Sidek di laman blogya BERSAMA MAZIDUL

Jelas menunjukkan bahawa Pengerusi Biro Media Baru PPUM, Ibdillah ishak telah:
MENYIMPANG DARI DASAR PERJUANGAN PARTI & GAGAL MELAKSANAKAN MISI YAB PERDANA MENTERI SUPAYA BARISAN NASIONAL MENGUASAI 'PERPERANGAN' DI ALAM MAYA (Media Baru).

Petikan dari blog Bersama Mazidul:

PENGERUSI BIRO MEDIA BARU UMNO (IBDILILLAH ISHAK) WAJAR BERUNDUR 
secara jelas, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menyarankan penggunaan media sosial di kalangan ahli UMNO antaranya untuk menyampaikan risalah UMNO, mempertahankan dasar parti dan kerajaan di samping menangkis tohmahan pembangkang. 
Manakala Pengerusi Biro Baru, BMB UMNO, Ibdilillah Ishak pula bersungguh-sungguh ingin pengendali laman sosial pro-kerajaan mengurangkan berpolitik di laman sosial ke kadar 50%.

Jelas, misi Perdana Menteri berhubung penggunaan media sosial bercanggah dengan hasrat Ibdilillah. Biarpun ramai pengendali blog menyuarakan bangkangan mereka, Ibdilillah terus membisu dan gagal menampilkan ketokohannya sebagai Pengerusi BMB UMNO. 
Saya perhatikan, majoriti pengendali blog pro-kerajaan sentiasa menukilkan pandangan hampir setiap hari. Mereka berusaha menghuraikan fakta kepada pembaca mengenai pelbagai salah tanggap mengenai kerajaan di entri blog. 
SETERUSNYA


JENG JENG JENG........... BERSAMBUNG DI PART II

MY SLIDESHARE UPLOAD

Blog Archive