Saturday, March 22, 2014

#PRKKajang: APAKAH YANG ANDA PERLU TAHU MENGENAI #SelawatPerdana, REFORMASI 2.0 & KES LIWAT II? #PrayForMH370


Pertama sekali saya ingin ucapkan tahniah kepada Anwar Ibrahim kerana berjaya meracun penyokongnya dengan mengadakan Reformasi 2.0 bagi 'menyelamatkan' dia daripada hukuman penjara buat kali kedua dengan kesalahan yang sama (LIWAT).

Perdana Menteri dan pendakwah, Habib Syech ketika di Selawat Perdana.
VIDEO:


Seperti yang kita semua tahu, tarikh yang sama dengan Majlis Perlancaran Reformasi 2.0 ini juga adalah sama dengan tarikh program Selawat Perdana diadakan.


Ikhlas dari hati, saya sedih melihat gelagat penyokong Pakatan Rakyat (PR) yang hadir ke Majlis Perlancaran Reformasi 2.0 ini. Kenapa? Ini adalah kerana semasa mereka memekik laungan "Reformasi!!", "Hancur BN", "Bebas Anwar" & etc adalah disaat 500,000 umat Islam sedang membaca Qasidah dan Selawat keatas Rasul di Putrajaya (Selawat Perdana).

Sedikit gambar sekitar program:

klik SINI untuk lihat foto-foto lain

Dimana pemimpin PAS? Dimana penyokong PAS sewaktu program selawat ini berlangsung? Mana perjuangan Islam/kepimpinan ulama' seperti apa yang PAS canang sana sini bahawa itu adalah prinsip parti mereka? Ternyata PAS ibarat lembu dicucuk hidung dan sebagai umpan untuk 'MENGISLAMKAN DAP' dalam Pakatan Rakyat.


Berbalik kepada 'point' penyokong Anwar yang hadiri Reformasi 2.0:


Secara rasionalnya, kita tidak boleh salahkan mereka, zaman sudah berubah. Ini adalah kerana mereka mungkin sudah termakan dengan hasutan/pembohongan Anwar yang kononnya dizalimi kerajaan. Atas dasar simpati dan hasutan rakan-rakan, ianya secara halus telah berjaya mengheret mereka turun ke Stadium Kajang untuk menjadi pejuang reformasi.

Sila tanya mereka, "Apakah reformasi?", saya yakin, hanya 10% daripada mereka sahaja memahami apa itu reformasi, kerana golongan yang memahami erti reformasi ini sudah lari tinggalkan Anwar!

 
Gerakan Reformasi 2.0 Lebih Berpahala Berbanding Selawat Perdana 
Bagi menganggu kelancaran majlis Gerakan Reformasi 2.0 di Stadium Kajang malam ini, UMNO dengan sengaja telah menganjurkan upacara Selawat Perdana di Putrajaya. 
Tujuannya supaya orang Islam akan serba salah nak hadir ke Kajang atau ke Putrajaya. Satu acara politik dan satu acara agama, mana satu lebih penting. 
Kalau tanya pada aku, sudah tentu Gerakan Reformasi ini lebih penting. Ikut makluman kawan-kawan, selawat ini dimana-mana pun boleh buat, di rumah pun boleh. Kenapa mesti nak beramai-ramai berselawat bila perkara itu boleh dibuat bersendirian, itu yang tak faham? 
Lagipun kita bercakap tentang Datuk Seri Anwar Ibrahim - menurut sesetengah pendapat alim ulamak, satu orang manusia yang sudah mencapai tahap wali!! Beliau sekarang sedang dizalimi, jadi antara membela wali Tuhan ini dengan berselawat, mana lebih penting? 
Jawapannya semua sudah tahu. 
Ini belum lagi kita bercakap bagaimana aktiviti berselawat secara beramai-ramai ini dikategorikan para ulama sebagai bida'ah (betul ke ejaannya tu) sebab katanya zaman Nabi dulu perkara itu tidak pernah dibuat orang. 
Yang maklum perkara ini bukan ulama PAS atau ulama PKR, tapi ulama UMNO sendiri, Dr. Fathul Bari, jadi nak kata macam mana sekarang? 
Tidak hairanlah kenapa ketika ia diadakan di Kedah bulan lepas, seluruh alim ulama di dunia ini mengecam aktiviti tersebut kerana tidak selari dengan Islam. Tapi sebab sambutan nampak hebat (yang datang semua bodoh dan sesat), maka UMNO nak mengulangnya semula di Putrajaya. 
Dengan matlamat untuk menyesatkan lebih ramai orang lagi dan juga menganggu kelancaran peristiwa bersejarah di Kajang - perasmian Gerakan Reformasi 2.0. 
Jadi Pakatan Rakyat menyerulah kepada semua orang Islam, jangan jadi bodoh dan fikir keutamaan yang lebih besar. Kita mahu menegakkan keadilan untuk Anwar, kita juga mahu Anwar tidak dipenjarakan kerana dakwaan palsu - meliwat Saiful Bukhari secara paksa. 
Anwar tidak meliwat Saiful secara paksa, tapi perbuatan itu adalah secara sukarela, seperti yang disahkan sendiri oleh Presiden Majlis Peguam, Christopher Leong. 
Datanglah beramai-ramai ke Kajang malam ini, itu lebih bermanfaat berbanding selawat perdana di Putrajaya.
Baca artikel penuh --> [SINI]
Memetik daripada penerangan artikel tersebut, apa pendapat anda?

Bagaimana pula jika saya jawab dengan video ini:


Adakah ini membuktikan bahaw mahkamah tidak adil? Tak terkira peluang dan penangguhan yang mahkamah telah berikan kepada Anwar sepanjang perbicaraan berlangsung.

No comments:

MY SLIDESHARE UPLOAD

Blog Archive