Sunday, March 9, 2014

#PRKKajang: @AzminAli HASUT RAKYAT TURUN KE JALANAN SEBAB TERIKAT DENGAN 'JANJI'? JANJI APA?


Semua orang tahu Anwar bersalah, semua orang tahu Anwar peliwat, sedangkan penyokong Anwar sendiri tidak kisah bahawa Anwar itu peliwat. Bila Anwar disabitkan kesalahan dan dijatuhi hukuman mengikut dasar perundangan, kini mereka pula melatah? Konon nak kembalikan semangat Reformasi 1998 dulu.

Dulu tak apa lah, banyak pembohongan belum terdedah kerana masa itu belum lagi zaman berpolitik menggunakan smartphone atau internet. Kini dah jauh berbeza, ramai sudah yang sudah tahu menilai dan sudah terbuka mindanya dibandingkan zaman Reformasi 1998. Faham?
KES LIWAT II: KEPUTUSAN MAHKAMAH RAYUAN
Anwar Ibrahim Bersalah! Dihukum Penjara 5 Tahun Keputusan Mahkamah Rayuan Kes Liwat II : Berita ini pastinya satu berita gembira kepada Datuk Seri Najib Razak, Tan Sri Muhyididn Yaasin, Mahathir Mohahamd, Tun Daim Zainuddin dan tidak lupa juga saf pimpinan Barisan Nasional termasuklah penyokong Barisan Nasional apabila didapati Datuk Seri Anwar Ibrahim bersalah kes liwat II yang diputuskan oleh keputusan 3 panel Hakim Mahkamah Rayuan.
Sekaligus menghilangkan kelayakan Anwar untuk menjadi calon PRK Kajang (SEPERTI DI SINI) apatah lagi hasrat untuk menjadi menteri Besar Selangor jauh sekali (BERITANYA DI SINI) & menurut Akta Pilihanraya 1958 dengan tersabitnya dia atas kesalahan jenayah yang hukuman penjara lebih dari setahun.
Jikalau sebelum ini kes liwat II Anwar Ibrahim terhadap Saiful Bukhari sudah dibuktikan tidak bersalah (KLIK SINI), kemudiannya pendakwaraya buat rayuan…..Mungkin pendakwaraya ada alasan tersendiri atas nama pembelan terhadap Saifuk Bukhari Azlan.
Penyokong Barisan Nasional merasakan mahkamah rayuan telah membuat keputusan yang terbaik menjatuhkan hukuman kepada pesalah liwat yang “mereka kenali” di mana mendapati Anwar Ibrahim bersalahPenyokong Pakatan Rakyat & Anwar akan mengatakan tindakan keputusan mahkamah Rayuan bagi kes liwat II Anwar Ibrahim tidak adil, dan barisan panel hakim Mahkamah Rayuan semalam telah “dibeli” dan sebagainya….Apa pula kata penyokong atas pagar? Yang meneliti dan mengikuti kes ini bukan atas dasar kepartian?
Selanjutnya di SINI


Sumber Minaq Jinggo

Lokasi : Bangunan Mat Saman, Kg Sekamat, Kajang, Selangor
Acara : Majlis perasmian bilek Gerakan Utama Keadilan, PRK N25 Kajang
Tarikh : 7/3/2014
Azmin Ali telah menyeru atau dalam erti kata lain ialah MENGHASUT supaya rakyat Malaysia pro-pembangkang untuk turun berdemonstrasi dijalanan sebagai simbolik bantahan mereka  kepada keputusan Mahkamah Rayuan yang mendapati bahawa Anwar Ibrahim bersalah dan telah dijatuhkan hukuman penjara 5 tahun dalam rayuan kes liwat II yang berkait dengan Bekas Pembantu Peribadi Anwar, Saiful Bukhari.
Dalam ucapan Azmin, dia berjanji tidak akan mengizinkan Anwar dipenjarakan walau sehari pun. Ini kita semua tahu hanya retorik sahaja. Manakan mungkin dia menunaikan janji tersebut.
Seterusnya

P/S: Seronok betul tengok monyet melompat-lompat sebab tak sabar nak turun beraksi di jalan raya. Hehehehe!

No comments:

MY SLIDESHARE UPLOAD

Blog Archive